Om mig

Jag heter Axel (Erik Vincent Leonardo) Storckenfeldt och är uppväxt på en liten gård bland kor, får och höns. När jag fyllde 18 tog jag över min farfars gård i Kullavik där jag bott sedan dess. På gården hittar man (förutom mig själv och min fantastiska fru) två hundar och ett antal ankor och höns av de starkt hotade raserna ”Svensk blå anka” och ”Bohuslän-Dals Svarthöna” som jag är med och bevarar genom Svenska lanthönsklubbens genbank.

Men hur kom jag då in på politik? När jag tänker efter började det nog redan vid 13 års ålder då jag tvingade familjen att ha en demokratisk omröstning om ifall jag skulle få en egen hund. Jag och mamma fick majoritet mot pappa, trots att han försökte lägga in sitt veto.

När jag blev något äldre kom jag till insikt om värdet av valfrihet och att flytta makten från staten till invånarna och insåg då att jag var moderat och gick med i MUF. Några år senare ringde den dåvarande ordföranden för MUF Kungsbacka och frågade om jag inte hade lust att vara med på deras årsmöte. MUF var en fantastisk plattform för att lära sig mer om politik och testa sina idéer mot andras. Några år senare blev jag själv ordförande för föreningen.Det ena ledde till det andra och 2013 blev jag invald i Gymnasium- och Vuxenutbildningsnämnden i Kungsbacka och det va då mitt engagemang startade på riktigt.

Mitt liv har däremot inte enbart bestått av politik, även om intresset ockuperat de flesta av mina kvällar. Under gymnasietiden började jag intressera mig för marknadsföring och sökmotoroptimering. Jag gjorde hemsidor som rankade så högt på google att jag började få in reklamintäkter eftersom jag fick så många besökare. Det intresset ledde mig sedan till att bli den yngsta anställda på Eniro där jag jobbade med just sökmotoroptimering och digitala produkter. Även om jobbet var både roligt och utmanande kände jag mig ganska snart begränsad och startade istället mitt första egna företag.

Företaget drev ett nätverk av deltidsanställda studenter som skrev reklamtexter. Företaget blev så småningom uppköpt och jag la min energi på att tillsammans med tre andra grundare starta Zalster som är världens mest sofistikerade plattform för optimering av Facebook Ads med 15 anställda och kontor i Göteborg. Efter företagets uppstartsfas tog jag ett av mitt livs svåraste beslut när jag bestämde mig för att med varm hand lämna över till mina fantastiska medgrundare för att satsa på politiken på heltid.

Labradoren Atlas

Min busiga tonårs-labrador Atlas.

Första MUF-event

En av mina första kampanjer på Elof Lindälv tillsammans med Lisa (tv) som fick mig engagerad i MUF.

Föräldrahem

Gården jag växte upp på.

Några av mina fotografier

De stunder då jag inte är i politikens tjänst hittas jag oftast i verkstaden eller ute i skogen. Jag har alltid gillar lugnet och avkopplingen i naturen där jag gärna jagar, plockar svamp eller letar efter spännande objekt att fotografera. I min farfars möbelverkstad finns det också ett och annat projekt att ägna sig åt. Följ gärna min Instagram om du vill, den är helt fri från politik och fokuserar enbart på mitt intresse för natur och skapande.

Senaste från min Instagram

På grund av EUs byråkratisering tvingas jag här varna för att även jag använder cookies. Godkänn Läs mer